Kip met peultjes

Woensdag
Kip met peultjes

Halve kipfilet in niet te dikke plakken gesneden, bestrooien met een mix van curry (geel en rood), kurkuma, kardemon
Voor de saus: rode plakken paprikapunt, kleine ui in grove stukken, halve rode peper
Peultjes

Pan water opzetten en aan de kook brengen, bij kook een bouillonblokje (porcini van Star) toevoegen
Vleespan (niet elke pan verhit vlees goed) voorverwarmen op matig vuur, uien glazig fruiten in olijfolie, kip toevoegen en schroeien en omdraaien
Afblussen met witte wijn of Noilly Prat en sausgroenten toevoegen, zout en peper, scheutje knoflooksaus (go-tan) en gembersaus, toevallig nog wat Stilton kaas in huis, vuur terugzetten naar klein
Peultjes aan kokend water toevoegen, min of 4, proef er één voor (wel beet, maar de schil moet vlezig proeven)
Peultjes met spaan uit pan scheppen op het bord, zout en peper en een scheutje sojasaus (Kikoman, less salt)
Kip en saus ernaast

Wintip: Pinot Noir

Reacties