Zalmfilet met spinazie

Maandag
Zalmfilet met spinazie (met variatie met mosterd / honing)

2 moten zalmfilet
Spinazie
Sjalot gesnipperd
Oesterzwammen
Rode peper
Knoflook fijn gesneden niet mee bakken
Vijzelen afgestreken gele curry, derde deel rode curry, snuf kurkuma en kardemon en dille
Zout en peper
Scheutje Noilly Prat en oestersaus
Olijfolie en roomboter

Zalm bakken op matig vuur in olijfolie met roomboter (geeft de zalm een bruine kleur) een deel van de kruiden strooien over vleeskant
Eerst bakken op vleeskant, 4 min, totdat zalm begint te verkleuren (op hoog vuur)
Omdraaien op de huidkant, 3 min - 5 min bakken (vuur terug naar matig)
Sjalot erbij, glazig
Oesterzwammen en rode peper
Na 3 min afblussen met Noilly Prat en vuur temperen
Spinazie wokken in olijfolie op matig vuur
Omscheppen, zout en peper
Totdat spinazie is verkleurd en een massa is geworden
Nog 3-4 min nastomen
Vlak voor het opdienen knoflook erdoor roeren

Wijntip: Tarapaca carmenere

Variatie met mosterd.
Meng 2 flinke theelepels zeer scherpe mosterd (ik gebruikte Löwensenf Extra) met een afgestreken theelepel vloeibare honing (bv acaciahoning) en wat verse dille.
Strijk dit, na het omdraaien, rijkelijk op de zalmfilets. Dek het geheel af met folie en laat het 5 - 7 min garen.

Reacties